Riool ontstoppen zelf

Riool ontstoppen zelf

Het zelf kunnen oplossen van een rioolverstopping is altijd handig en meestal sneller dan het inschakelen van een ontstoppingsbedrijf. Er zijn verschillende methoden van doe het zelf voor onstoppen van riolen.

Riool ontstoppen zelf

Nagaan hoe groot het probleem is

Voor het beginnen met de oplossing is het belangrijk te weten waaraan het probleem ligt. Een verstopping kan namelijk lokaal zijn of centraal.
Een lokale verstopping kan bijvoorbeeld herkend worden aan het feit dat de gootsteen verstopt is, terwijl andere riolen, zoals het toilet, de badkamer, normaal water doorlaten.

Oplossing voor een lokale verstopping

Als voorbeeld voor een lokale verstopping gebruiken we een verstopte gootsteen. Dit probleem is op te lossen met behulp van een rioolontstopper die u bij elke bouw en klusjes winkel kunt aanschaffen. De zuignap van de ontstopper wordt geplaatst over de afvoeropening van de gootsteen en er wordt vervolgens ervoor gezorgd dat de zuignap volloopt met water. De overloop opening van de gootsteen moet worden afgesloten om te voorkomen dat het water eruit spuit. Tenslotte maakt u een op – en neerwaartse beweging met de stok van de ontstopper, terwijl de zuignap vast blijft om de afvoeropening heen. In de meeste gevallen is het probleem hiermee opgelost.

Als het probleem zich blijft voordoen, dan ligt het aan een verstopte sifoon, die onder de gootsteen te vinden is. Deze is namelijk los te schroeven en na een goede schoonmaakbeurt kan het weer vastgeschroefd worden.
Echter is een verstopte sifoon van een bad of toilet niet zo makkelijk op te lossen en is het noodzakelijk dat een ontstoppingsbedrijf wordt ingeschakeld.

Centrale verstopping

Als het bij de eerste controle blijkt dat de verstopping geen lokale maar een centrale verstopping is, is het niet mogelijk om het zelf te verheffen. U kunt dan beter een onstoppingsbedrijf inschakelen.
Wij helpen u graag met het oplossen van uw verstoppen. Neem gerust contact met ons op.

Bel: 06-28791793