Riool ontstoppen wat kost dat

Riool ontstoppen wat kost dat

Het ontstoppen van riolen gaat altijd gepaard met enkele kosten. Deze kosten zijn dan ook verschillend per type riool, terwijl ze ook afhankelijk zijn van de oplossingsmethode. Wanneer u zelf zelf het probleem kan oplossen, is het lekker meegenomen want dan zijn de kosten beperkt. Wanneer u een bedrijf inschakelt kunnen de kosten een beetje oplopen.

Riool ontstoppen wat kost dat

Goedkoop, zelf oplossen

Het is altijd een goed idee om te trachten verstoppingen zelf op te lossen, omdat de meeste benodigdheden meestal voor de hand liggen. Zo kunnen verstoppingen worden opgeheven door het gebruik van baksoda en azijn en haast ieder huishouden heeft deze twee producten in de keuken. Door baksoda in de verstopte afvoer te gieten, samen met azijn en een beetje water kan een verstopping makkelijk opgelost worden.

Is dat niet gelukt dan kan een ontstopper handig zijn. Deze ontstopper is te verkrijgen in verschillende bouw – en klusjes winkels. De zuiger van de ontstopper wordt over de afvoeropening geplaatst, vervolgens wordt de stok van de ontstopper op en neer bewogen zodat de zuiger een zuig en een drukkracht uitoefent op de verstopping. Door de druk kan wordt de verstopping weggeduwd.

Nog een bekende methode voor het opheffen van verstoppingen, is het gebruiken van een ontstoppingsveer. Deze is ok in de bouw – en klusjeswinkel te verkrijgen. De veer wordt dan in de afvoer gestoten en dan gedraaid zodat hert vuil loskomt en door ka stromen.
Bij al de bovengenoemde methoden zijn de kosten beperkt tot de prijst van de gebruikte hulpmiddelen en een beetje arbeid.

Laten ontstoppen door een bedrijf

Indien het probleem hardnekkig is en dus niet zelf opgelost kan worden, is het noodzakelijk een ontstoppingsbedrijf in te schakelen voor hulp. Wij bieden verschillende prijzen aan, beginnende bij € 72,50(ex.btw). Onze prijzen zijn heel voordelig voor bedrijven terwijl ze ook aantrekkelijk zijn voor huishoudens.

Bel: 06-28791793