Riool ontstoppen doe het zelf

Riool ontstoppen doe het zelf

Heeft u te maken met een rioolverstopping in uw gootsteen, badkamer of toilet? Wilt u het probleem dringend opgelost hebben en kunt u niet wachten op een professionele rioolontstoppingsdienst? Geen ramp, u kunt het altijd zelf proberen op te lossen en we begeleiden u hierbij.

Riool ontstoppen doe het zelf

Nagaan wat de aard van het probleem is

Voordat u handelingen pleegt, is het belangrijk om te weten waaraan het probleem ligt. Ten eerste moet gecontroleerd worden of de verstopping lokaal is, of het een centrale verstopping is.
Een lokale verstopping kan herkend worden aan het feit dat andere riolen, zoals het toilet, de badkamer, normaal water doorlaten.

Lokale verstopping opheffen

Een lokale verstopping is over het algemeen makkelijk op te lossen. Als voorbeeld gebruiken we een verstopte gootsteen. Dit probleem is op te lossen met behulp van een rioolontstopper die u bij elke bouw en klusjes winkel kunt aanschaffen. U plaatst de zuignap van de ontstopper op de afvoer opening in de gootsteen en laat het vollopen met water. Vervolgens sluit u de overloopopening van de gootsteen, die te herkennen is aan drie verticale openingen aan de binnenwand van de gootsteen, af. Tenslotte maakt u een op – en neerwaartse beweging met de stok van de ontstopper, terwijl de zuignap vast blijft om de afvoeropening heen. In de meeste gevallen is het probleem hiermee opgelost.
Als het probleem zich blijft voordoen, dan ligt het aan een verstopte sifoon, die onder de gootsteen te vinden is. U kunt het namelijk losschroeven en na een goede schoonmaakbeurt kan de sifoon weer vastgeschroefd worden.
Soortgelijke methode van aanpak is van toepassing bij een verstopte badkamer of toilet afvoer. Het enig verschil hierbij is dat een verstopte sifoon bij het toilet en de badkamer niet zelf opgelost kunnen worden.

Centrale verstopping

Als het bij de eerste controle blijkt dat de verstopping geen lokale maar een centrale verstopping is, is het niet mogelijk om het zelf te verheffen. U kunt dan beter een onstoppingsbedrijf inschakelen.
Wij helpen u graag met het oplossen van uw verstopping. Neem gerust contact met ons op.

Bel: 06-28791793