Riool ontstoppen met karcher

Riool ontstoppen met karcher

Enkele situaties bij verstoppingen waarbij de dagelijkse oplossing zoals het gebruiken van een ontstopper niet van toepassing zijn. Deze hardnekkige problemen zijn meestal wel op te lossen met een hogedruk reiniger. Het belangrijkste onderdeel bij deze methode is een hoogdrukwasser. Hieraan wordt er een reinigingsslang gekoppeld en wordt de verstopping opgeheven. Karcher biedt een complete reinigingsslang aan dat past bij de veelgebruikte hogedrukwassers.

Riool ontstoppen met karcher

Hoe werkt het

Het principe waarop deze methode berust is druk die de vuildeeltjes afbreekt zodat ze door de afvoer verder kunnen stromen.
Zoals eerder aangegeven is er bij deze methode een hoogdruk wasser nodig. Naast de wasser is er ook een slang nodig die wordt aangeboden door karcher. De slang heeft een universele koppelstuk waardoor het vastgemaakt kan worden aan elke hogedruk wasser. Eenmaal de slang is aangesloten, wordt de hoogdruk wasser gevoed met water uit de kraan. De slang wordt door de afvoer geduwd totdat de verstopping het tegenhoudt.

Is de verstopping bereikt dan wordt de hoogdruk wasser aangezet. Wanneer de hogedrukreiniger is aangezet, brokkelen deeltjes van de verstopping (die een samenklontering is van vuil) af en stromen gewon verder. Dit proces gaat door totdat de hele vuilmassa is verdwenen. Hiermee is de verstopping dan ook opgeven. Behalve de verstopping wordt met deze methode ook de vuil aan de wanden van uw riool opgeschoond zodat er niet binnen korte periode weer een verstopping plaats vindt.

Moeite met het toepassen van deze methode?

Indien het u niet lukt om met deze methode het probleem op te lossen of heeft u geen hoogdruk wasser in uw bezit, dan kunt u contact opneem met ons. Wij komen met onze eigen materiaal en verlossen u op een deskundige manier van uw probleem, zonder dat u vuile handen eraan overhoudt.

Bel: 06-28791793