Riool ontstoppen met hogedrukreiniger

Riool ontstoppen met hogedrukreiniger

Er zijn bepaalde gevallen van verstopte riolen waarbij de dagelijkse oplossing zoals het gebruiken van een ontstopper niet van toepassing zijn. Zo een probleem kan meestal opgelost worden met een hogedrukreiniger. Het belangrijkste onderdeel bij deze methode is een hoogdrukwasser. Hieraan wordt er een reinigingsslang gekoppeld en wordt de verstopping opgeheven.

Riool ontstoppen met hogedrukreiniger

Methode

Deze methode werkt omdat de hoogdrukwasser via de slang een hoge druk creeert op de verstopping, waardoor de verstopping afbrokkelt en dor de riool heen stroomt.
Zoals eerder aangegeven is er bij deze methode een hoogdruk wasser nodig. Naast de wasser is er ook een slang nodig die in de riool wordt geleid. De slang wordt eerst vastgemaakt aan de hoogdruk wasser. De hoogdruk wasser wordt ook gevoed met water uit de kraan.

De slang wordt door de afvoer geduwd totdat de verstopping het tegenhoudt. Is de blokkade bereikt dan wordt de hoogdruk wasser aangezet. De blokkade wordt meestal gevormd door klontering van kleine vuildeeltjes en eventuele etensresten die doorglijden. Naast keukenafval kan de oorzaak ook badkamer vuil zijn. Deze vuildeeltjes klonteren zich dan samen en vormen een massa die de riool verstopt. Echter, is deze gevormde massa relatief zacht en kan het worden afgebroken door de hoge druk van het water. Wanneer de hogedrukreiniger dus wordt aangezet, brokkelen deeltjes van deze gevormde massa af e stromen gewon verder. Dit proces gaat door totdat de hele vuilmassa is verdwenen.

Hiermee is de verstopping dan ook opgeven. Behalve de verstopping wordt met deze methode ook de vuil aan e wanden van uw riool opgeschoond zodat er niet binnen korte periode weer een verstopping plaats vindt.

Moeite met het toepassen van deze methode?

Indien het u niet lukt om met deze methode het probleem op te lossen of heeft u geen hoogdruk wasser in uw bezit, dan kunt u contact opneem met ons. Wij komen met onze eigen materiaal en verlossen u op een deskundige manier van uw probleem, zonder dat u vuile handen eraan overhoudt.

Bel: 06-28791793