Riool ontstoppen slang

Riool ontstoppen slang

Vaak komt het voor dat een riool onverwachts verstopt raakt en dit is helemaal niet prettig. Een verstopte riool kan vele oorzaken hebben en er zijn dan ook verschillende methoden waarop de vertoppeing kan worden opgeheven. Meestal is het heel erg handig als het probleem zelf opgelost kan worden, want dit is sneller dan wanneer u een ontstoppingsbedrijf inschakelt. Een van de meest voor de hand liggende oplossingen is het gebruiken van een tuinslang om de verstopping op te heffen.

Riool ontstoppen slang

Bij een verstopte gootsteen is het altijd verstandig om te controleren of de sifoon misschien niet verstopt is. De sifoon is zeer gemakkelijk te controleren op verstoppingen, het is namelijk los te schroeven. De sifoon is te vinden onder uw wasbak en ziet eruit als een zwanen nek. Voordat u de sifoon losschroeft moet u ervoor zorgen dat er een emmer is geplaatst onder de sifoon want bij het losschroeven zal het water van de gootsteen eruit stromen. Indien blijkt dat de sifoon niet de boosdoener is dan kunt u overgaan tot het gebruiken van een tuinslag.

Het gebruiken van een tuinslag gaat als volgt:

U sluit een uiteinde van de slang af, om te voorkomen dat het opgehouden water via de slang terugstroomt. Hierna duwt u de slang door de afvoerpijp heen de slang wat moeilijker erdoor gaat of helemaal niet meer erdoor gaat. In dit geval heeft de verstopping gevonden.
Als u de verstopping al heeft bereikt, trekt u de slang even eruit en duwt het dan weer naar binnen. Herhaal dit proces totdat u merkt dat de slang gewoon door de pijp heen gaat. Giet water in de gootsteen, zodat eventuele resten doorspoelen. Hiermee is uw probleem opgelost.
Indien u merkt dat het probleem blijft aanhouden, is het handig om een ontstoppingsbedrijf in te schakelen en wij helpen u graag met het opheffen van de verstopping.

Bel: 06-28791793