Riool ontstoppen hogedrukreiniger

Riool ontstoppen hogedrukreiniger

Heeft u last van een verstopte riool en kunt u die niet met de normale huismiddelen zoals een ontstopper ontstoppen? Dat probleem kan dan hoogstwaarschijnlijk wel opgelost worden met een hogedruk riool ontstopper. Het belangrijkste onderdeel bij deze methode is een hoogdrukwasser die normaal gebruikt wordt om auto’s te wassen. Hieraan wordt er een reinigingsslang gekoppeld en wordt de verstopping opgeheven.

Riool ontstoppen hogedrukreiniger

Methode

Het principe waarop deze methode berust is dat de verstopping als gevolg van de hoge druk die wordt opgelegd, in stukjes wordt afgebroken en dan gewoon door de riool verder stroomt.
Zoals eerder aangegeven is er bij deze methode een hoogdruk wasser nodig. Naast de wasser is er ook een slang nodig die in de riool wordt geleid. De slang wordt eerst vastgemaakt aan de hoogdruk wasser. De hoogdruk wasser wordt ook gevoed met water uit de kraan. De rioolslang wordt nu door de riool gestoten totdat de blokkade de slang tegenhoudt om dieper te gaan. Is de blokkade bereikt dan wordt de hoogdruk wasser aangezet.

De blokkade wordt meestal gevormd wordt vuil zoals vet uit de gootsteen en eventuele etensresten die doorglijdt. Naast keukenafval kan de oorzaak ook badkamer vuil zijn. Deze vuildeeltjes klonteren zich dan samen en vormen een massa die de riool verstopt. Echter, is deze gevormde massa relatief zacht en kan het worden afgebroken door de hoge druk van het water.

Wanneer de hogedrukreiniger dus wordt aangezet, brokkelen deeltjes van deze gevormde massa af e stromen gewon verder. Dit proces gaat door totdat de hele vuilmassa is verdwenen. Hiermee is de verstopping dan ook opgeven. Behalve de verstopping wordt met deze methode ook de vuil aan e wanden van uw riool opgeschoond zodat er niet binnen korte periode weer een verstopping plaats vindt.

Moeite met het toepassen van deze methode?

Indien het u niet lukt om met deze methode het probleem op te lossen of heeft u geen hoogdruk wasser in uw bezit, dan kunt u contact opneem met ons. Wij komen met onze eigen materiaal en verlossen u op een deskundige manier van uw probleem, zonder dat u vuile handen eraan overhoudt.

Bel: 06-28791793