Riool ontstoppen met soda

Riool ontstoppen met soda

Een ieder is op de hoogte van de last die wordt ondervonden wanneer een riool verstopt is. Het doet er dan niet toe of het de riool van de gootsteen, de badkamer of het toilet is. Soms is het zelfs zo erg dat er niet meer gewacht kan worden op een rioolontstoppings- bedrijf en dan is het wel handig om enkele handige oplossingen te kennen die voor de hand liggen. Een van deze voor de hand liggende oplossingen bij een rioolverstopping is het gebruik van baksoda. Ieder huishouden heeft wel ergens een handvol baksoda liggen en dat kan heel goed gebruikt worden bij een verstoppen.

Riool ontstoppen met soda

Gebruik van de soda

De chemische naam voor baksoda is natrium bicarbonaat. Het zal eerder bij u opgevallen zijn dat wanneer baksoda in aanraking komt met water, het gaat bruisen. Het bruisen vindt sneller en efficiënter plaats wanneer het water heet is. Precies door dit principe is baksoda heel erg handig bij verstoppingen.
Ten eerste moet er ongeveer een cup soda in de verstopte afvoer gegoten worden. Vervolgens wordt er heet water gegoten. Als gevolg daarvan zal de soda bruisen waardoor het vuil wordt opgelost en stroomt door de afvoer heen. Het probleem is dan hiermee opgelost

Baksoda met azijn

Om het bruisproces efficiënter te maken kan er ook een cup azijn toegevoegd worden aan de soda. Ten eerste giet u de baksoda in e afvoer, vervolgens giet u een cup azijn toe, dit mengsel zal al bruisen. Er moet dan ongeveer tien min gewacht worden en vervolgens heet water gegoten worden in de afvoer.

Nog steeds verstopt

Als u merkt dat na een van de bovengenoemde procedures niet heeft geholpen of alleen gedeeltelijk heeft geholpen, kunt u het proces herhalen. Als u na herhaling nog steeds geen oplossing ziet, dan kan het zijn dat dat de verstopping niet oplosbaar is met baksoda.
In het laatste geval is het dan nodig om een ontstoppingsbedrijf in te schakelen en wij helpen u dan graag met uw probleem.

Bel: 06-28791793