Riool ontstoppen tips

Riool ontstoppen tips

Verstopping van riolen is een heel ongewenste situatie bij velen van ons. Het is vooral erger als het gaat om een afvoer dat heel belangrijk is zoals de gootsteen of badkamer of zelf het toilet. Het is daarom altijd handig om oplossingsmethoden te kennen voor deze ongewenste situatie. In dit artikel krijgt u enkele handige tips voor het oplossen en ook voor voorkomen van verstoppingen.

Riool ontstoppen tips

Ontstopper gebruiken

De eerste hulp bij verstoppingen is een onstopper die te verkrijgen is bij elke goed gesorteerde klusjes winkel. Deze ontstopper bestaat uit een stok en een zuiger aan een van de uiteinden van de stok. De zuiger wordt geplaatst over de afvoer gat heen. Vervolgens wordt de stok dan op en neer bewogen en door de zuigkracht kan de verstopping dan weggeduwd worden.

Sifoon controlen

In geval de ontstopper niet heeft gewerkt dan heeft de verstopping een diepgaander oorzaak. Een van de mogelijke oorzaken hierbij is de verstopping van de sifoon. Bij een gootsteen kan de sifoon makkelijk losgeschroefd worden en dan schoongemaakt worden. Echter gaat dit niet zo makkelijke bij een toilet en/of bad. In de het laatste geval is het noodzakelijk om een onstoppingsbedrijf op te bellen voor assistentie.

Baksoda en azijn gebruiken

Een andere mogelijke oplossing is het toevoegen van baksoda, azijn en water. U giet eerst een handvol baksoda in de afvoer en vervolgens voegt u azijn toe. De azijn zorgt ervoor dat de baksoda zal bruisen en dit bruis effect zorgt ervoor dat de verstopping eventueel opgelost wordt. Ten slotte giet u water om de restjes door de spoelen.

Behalve het oplossen van verstoppingen is het voorkomen van verstoppingen heel belangrijk. Dit kan namelijk bereikt worden door om de bepaalde tijd baksoda, azijn en water te gieten in de afvoer zodat eventuele vuilophopingen doorstromen en niet verder klonteren tot een verstopping.

Indien de bovenstaande opties niet van toepassing zijn in uw situatie of heeft het niet geholpen, dan kunt graag contact ons opnemen en wij verhelpen heel kundig uw verstopping.

Bel: 06-28791793