Riool ontstoppen hogedrukspuit

Riool ontstoppen hogedrukspuit

Soms komt het voor dat een rioolverstoppen niet op te heffen is met de normale huismiddelen die wij kennen tegen verstoppingen. Zo een probleem kan dan hoogstwaarschijnlijk wel opgelost worden met een hogedrukspuit. Om deze methode toe kunnen passen zijn er een aantal onderdelen nodig. De belangrijkste onderdeel hierbij is een hogedruk spuit. Daarnaast is er ook een slang nodig die gebruikt zal worden om in de afvoer te duwen.

Riool ontstoppen hogedrukspuit

Werking

Deze methode werkt als volgt: De hoge drukspuit zorgt voor een hoge druk op de verstopping en als gevolg van de hoge druk die wordt opgelegd, brokkelt de vuilophoping in stukjes die gewoon door de pijp heen kunnen stromen.
Zoals eerder aangegeven is er bij deze methode een hogedrukspuit nodig. Naast de wasser is er ook een slang nodig die in de riool wordt geleid. De slang wordt gekoppeld aan de spuit, vervolgens wordt de slang geleid door de riool die verstopt is.

Natuurlijk is de hogedrukspuit verbonden aan een kraan die water toevoert. De slang wordt door de riool geduwd totdat de verstopping is bereikt. Bij het bereiken van de verstopping wordt de spuit aangezet en wordt er een grote druk uitgeoefend op de samenklontering van de blokkade. De deeltjes die de verstopping veroorzaken zijn relatief zacht en brokkelen zij af onder de hoge druk en stromen daarna gewoon door de riool heen verder. Dit proces gaat door totdat de hele vuilmassa is verdwenen. Hiermee is de verstopping dan ook opgeven.

Behalve de verstopping wordt met deze methode ook de vuil aan e wanden van uw riool opgeschoond zodat er niet binnen korte periode weer een verstopping plaats vindt.

Moeite met het toepassen van deze methode?

Indien het u niet lukt om met deze methode het probleem op te lossen of heeft u geen hoogdruk wasser in uw bezit, dan kunt u contact opneem met ons. Wij komen met onze eigen materiaal en verlossen u op een deskundige manier van uw probleem, zonder dat u vuile handen eraan overhoudt.

Bel: 06-28791793