Riool ontstoppen met veer

Riool ontstoppen met veer

Een veel toegepaste methode voor het ontstoppen van riolen is het gebruiken van een veer. Deze methode valt normaal on de categorie van deo het zelf oplossingen voor het ontstoppen van riolen.

Riool ontstoppen met veer

Werking en principe

De ontstoppingsveer is aan te schaffen in de mesta bouw – en klusjeswinkels. Het is te herkennen aan zijn spiraalvorm en lengte. Afhankelijk van uw verstopping heeft u een lange dunne of korte dikke veer nodig. Het is heel handig om deze veer bij voorbaat te kopen zodat u het in huis heeft wanneer er een verstopping optreedt. Zoals eerder aangekondigd komen deze veren in verschillende fomaten en wanneer u eentje bij voorbaat wilt aanschaffen dan is het verstandig om te kiezen voo een lange, dune veer. Dit wordt geadviseerd omdat een lange, dunne veer in e meeste gevallen van verstopping kan worden gebruikt.

De eerste stap die moet worden ondernomen bij een verstopte gootsteen is controle van de sifoon. Als blijk dat de sifoon verstopt is dan kunt u die opschonen en heeft u de veer nieteens nodig. Bij een bad moet ten eerste de easydrain of afvoerputje verwijderd worden om de afvoeropening toegankelijk te maken.
Vervolgens wordt de veer in de afvoerbuis gestoten totdat de verstopping is bereikt. Het is handig om steeds trek en duw bewegingen te maken tijdens het duwen van de veer om zo eventuele vuil mee te trekken op weg nar de verstopping..
Eenmaal de verstopping is bereikt, wordt de uiteinde van de veer gedraaid en door deze draaibeweging wordt het vuil van de wanden van de buis weggeschrapt en komt de vuilophoping vrij en kan het door de afvor wegstromen.

Niet opgelost

Wilt u uw handen niet vuilen hieraan of is het na veel proberen niet gelukt om de verstopping op te heffen, dan dient u een ontstoppingsbedrijf bij te halen. Wij helpen u graag met elke soort rioolverstopping.

Bel: 06-28791793