Riool ontstoppen met tuinslang

Riool ontstoppen met tuinslang

Een verstopte riool is voor niemand een leuke situatie om zich in te bevinden. Riolen kunnen om verschillende redenen verstopt raken en daardoor zijn er ook verschillende methoden van aanpak. Meestal is het heel erg handig als het probleem zelf opgelost kan worden, want dit is sneller dan wanneer u een ontstoppingsbedrijf inschakelt. Een van de meest voor de hand liggende oplossingen is het gebruiken van een tuinslag om de verstoppen op te heffen. Dit artikel vertelt u verder hoe dat werkt.

Riool ontstoppen met tuinslang

Als het gaat om een verstopte gootsteen dan is het altijd verstandig om te controleren of de sifoon misschien niet verstopt is. De sifoon is zeer gemakkelijk te controleren op verstoppingen, het is namelijk los te schroeven. De sifoon is te vinden onder uw wasbak en ziet eruit als een zwanen nek. Voordat u de sifoon losschroeft moet u ervoor zorgen dat er een emmer is geplaatst onder de sifoon want bij het losschroeven zal het water van de gootsteen eruit stromen. Indien blijkt dat de sifoon niet de boosdoener is dan kunt u overgaan tot het gebruiken van een tuinslag.

Het gebruiken van een tuinslag gaat als volgt:

U sluit een uiteinde van de slang af, om te voorkomen dat het opgehouden water via de slang terugstroomt. Vervolgens steekt u de slag door de afvoerbuis heen totdat u merkt dat de slang wat moeilijker erdoor gaat of helemaal niet meer erdoor gaat. Dit betekent dat u de verstopping heeft bereikt.

Als u de verstopping al heeft bereikt, trekt u de slang even eruit en duwt het dan weer naar binnen. Herhaal dit proces totdat u merkt dat de slang gewoon door de pijp heen gaat. Giet water in de gootsteen, zodat eventuele resten doorspoelen. Hiermee is uw probleem opgelost.
Indien u merkt dat het probleem blijft aanhouden, is het handig om een ontstoppingsbedrijf in te schakelen en wij helpen u graag met het opheffen van de verstopping.

Bel: 06-28791793