Riool ontstoppen met trekveer

Riool ontstoppen met trekveer

Er zijn verschillende methoden om af te komen van een verstopte riool. Zo zijn er ontstoppingsbedrijven die te hulp geroepen kunnen worden, terwijl er ook verschillende doe het zelf methoden zijn. Een van de bekende doe het zelf oplossingen is het gebruiken va een ontstoppingsveer.

Werking en principe

Een ontstoppingsveer kan in de meeste gevallen worden aangeschaft bij een bouw – en klusjeswinkel. Zoals de naam al aangeeft, is dit een veer (spiraalvormig) en kan het worden aangeboden in verschillende lengten en dikten. Afhankelijk van uw verstopping heeft u een lange dunne of korte dikke veer nodig. Wanneer u van plan bent om zo een veer bij voorbaat aan te schaffen dan is het handig om een dunnen en lange veer aan te kopen. Dit wordt geadviseerd omdat een lange, dunne veer in de meeste situaties heel goed werkt.

De eerste stap die moet worden ondernomen is controle van de sifoon, bij een gootsteen. Als de sifoon verstopt is, kan deze simpelweg losgeschroefd en opgeschoond worden. Bij een bad moet ten eerste de easydrain of afvoerputje verwijderd worden om de afvoeropening toegankelijk te maken.
Vervolgens wordt de veer in de afvoerbuis gestoten totdat de verstopping is bereikt. Het kan voorkomen dan de veer moeilijk wordt geduwd voordat de verstopping is bereikt en daarom is het handig om steeds trek en duw bewegingen te maken tijdens het duwen van de veer.

Eenmaal de verstopping is bereikt, wordt de uiteinde van de veer gedraaid en door deze draaibeweging wordt het vuil van de wanden van de buis weggeschrapt en komt de vuilophoping vrij. Vervolgens stroomt het door de buis weg en is uw probleem daarbij opgelost.

Niet opgelost

Is uw probleem niet opgelost met de veer dan kan het zijn dat u een wat hardnekkiger probleem heeft. In deze situatie is het best om een ontstoppingsbedrijf op te roepen voor hulp. En wij helpen u heel graag bij het ontstoppen van elke rioolverstopping.

Bel: 06-28791793